Cardelen Divani

Sfaturi principale pentru alegerea unei canapele extensibile calitative.

Canapeaua sau colțarul este una dintre cele mai importante articole de mobilier dintr-o locuință, în ultimii ani cele mai populare modele de canapele sunt cele extensibile, aceasta fiind o sinteza versatilă între canapea pat , o soluție flexibilă pentru dormitoare sau în living adaugînd o nota de eleganță.

 

În acest articol veți descoperi câteva avantaje ale canapelei extensibile.

 

 

-Soluția flexibilă pentru rezolvarea problemelor de spațiu.

-Se transforma ușor în pat,cu mișcări simple

-Create pentru a ușura trecerea de la zi la noapte,în același timp menține o ordine și separă momentele de dormit de cele de zi.

 

CUM ALEGI CANAPEAUA EXTENSIBILĂ

-Materialele utilizate în construcția cadrului canapelei sunt printre elementele cheie ale unei canapele, deoarece în funcție de materialele utilizate în construcția cadrului depinde longevitatea canapelei.

-Lemnul masiv și fierul rezista mai bine în timp și suportă mai bine greutăți fără se se deformeze.      

Mecanismul de extindere a canapelei trebuie să fie din materiale rezistente și simplu de folosit.

Cea mai buna alegere este un model prevăzut cu extensie tip Ribalta. Este un mecanism de extensie italian, extrem de ușor de manevrat, fiind compus dintr-un cadru metalic pe care este fixata salteaua si care se pliaza si se pozitioneaza sub sezutul canapelei. Salteaua canapelelor cu extensie Ribalta este ortopedică, motiv pentru care somnul pe acest tip de canapele poate fi la fel de odihnitor ca cel oferit de un pat veritabil.

 Optiuni pentru tapiterie

Canapeaua sau colțarul are un puternic impact estetic și trebuie să se încadreze perfect în stilul camerei. Totodată, trebuie să servească mai multor scopuri având în vedere că va fi folosit ca pat confortabil pe timp de noapte.

Canapeaua din piele

Canapeaua de piele poate deveni cu ușurință punctul de atracție al casei tale. Caracterizate prin confort maxim și rezistență, canapele de piele sunt disponibile în numeroase culori, a căror alegere depinde de stilul și preferințele personale. 

Pielea naturală nu se deformează, ceea ce o face sa reziste în timp

– Pielea naturală poate sa respire, ceea ce face ca iarna sa fie calduroasă, iar vara racoroasă, adaptându-se la temperatura pielii în numai 12 secunde

–  Aspect luxos și simplu de întreținut. O poți șterge ușor cu o cârpă umedă pentru a o curăța și aceasta este toată îngrijirea de care ai nevoie.

 

Canapeaua din stofa

Canapelele acoperite cu tapițerie din stofă emană căldură și confort. Sunt plăcute la atingere, au țesătură rezistentă, o gamă variată de culori, texturi și sunt ușor de curățat în timp.

Cardelen Divani
Cardelen Divani

 

În alegerea materialelor trebuie luate în considerare și cateva aspecte legate de gradul de curatare al materialului, rezistență la frecare.

Husele detasabile va fi un plus imens,deoarece se pot spala foarte usor și puteți, totodată, să achiziționați huse suplimentare, făcând o schimbare de decor odată la câteva luni.

Stofa este de cele mai multe ori tratată cu un strat de material protector, care să o facă mai durabilă în timp.

De asemenea, pe langa elementele ce țin de calitatea materialului din care este confectionata canapeaua, trebuie sa mai aveți în vedere și elementele ce țin de estetică (culoare).

Culorile canapelei

Culorile canapelei sau colțarului trebuie alese în funcție de preferințe personale dar și în funcție cu stilul camerei în care va fi amplasată. Canapeaua trebuie sa fie în armonie cu mobilierul, draperiile si covorul din camera respectivă.

Dacă vă doriți un decor monocromatic, axat pe o singura culoare atunci alegerea culorii canapelei este simplă, aceasta ar trebui să aibă culoarea pereților și a celorlalte elemente din compoziția decorului.

O canapea albă poate deveni piesa de rezistență a unui decor puternic colorat.

Canapeaua în culori intense sau cele colorate, va înviora livingul modern finisat și amenajat în alb sau în alte culori neutre. Această alegere vă va ajuta sa aduci în decor un plus de energie și culoare necesară.

 

Luați în considerare dimensiunea spațiului

 Înainte să vă gândiți la dimensiunile canapelei trebuie să măsurați locul în care va fi amplasată canapeaua și să vedeți dimensiunile camerei. Trebuie să alegeți o canapea care nu va avea dimensiuni mai mari față de locul unde va fi amplasată și va permite să aveți suficient spațiu de manevră în camera.Mișcarea liberă ar trebui să vină în mod natural în interiorul camerei de zi.

În concluzie, principalele avantajele ale unei canapele extensibile:

Canapele rafinate pe timp de zi și paturi confortabile pe timp de noapte, care pot fi  modulare și personalizabile din toate punctele de vedere.

 

 

Cardelen Divani cu această idee ,a creat o colecție particulară zi-noapte

Modelele variate de canapele extensibile care se regasesc în colecția noastră sunt create pentru a acoperi o gama cît mai largă de stiluri, culori și țesături. În fuctie de necesitatile fiecaruia, aceste canapele extensibile pot fi utilizate în fiecare zi ,dar și pentru oferi un loc de dormit peste noapte prietenilor și celor apropiați.

Confortul poate fi acum în propria ta casa, dacă îți alegi modelul preferat de canapele extensibile și dai o comanda la noi chiar azi!

Related posts